/

 

 

"In mijn leven heb ik te weinig gehad van iets dat er wel had moeten zijn"

Mensen kunnen vaak wel tegen een stootje. Maar iedereen heeft veiligheid en onvoorwaardelijke liefde nodig. Als er een gevoel van bescherming en zorgzame begeleiding is dan mogen en kunnen gevoelens een naam, een ervaring en een richting krijgen. Zonder een dergelijke basis en de natuurlijke verbinding met anderen vroeg in het leven kunnen mensen in hun volwassenheid nog worstelen met gevoelens naar zichzelf en anderen. Vaak wordt er dan veelvuldig gebruik gemaakt van trucjes (of beter: 'verdedigingsmechismes'). Deze kunnen geweldige hulpmiddelen zijn om door de dag te komen en met moeilijkheden om te gaan, maar vragen ook veel. Het passeren van deze verdediging tegen voelen, en dus werkelijk voelen helpt om verder te komen. 

“Ik heb last van dingen die ik liever niet had willen meemaken”
De wereld is goed, de wereld heeft betekenis en is zinvol, en ik mag er zelf zijn. Dat zijn fundamentele basis aannames die velen gelukkig 'met de paplepel' (letterlijk en figuurlijk) ingegoten krijgen. Maar gebeurtenissen die te extreem zijn, te onvoorspelbaar, of te oncontroleerbaar, kunnen deze aannames verbrijzelen. Zulke stressvolle gebeurtenissen kunnen voor iedereen problemen opleveren, en de reacties op dergelijke gebeurtenissen zijn vaak goed te begrijpen en te voorspellen. Het zijn in beginsel gezonde zelfbeschermende reacties. Maar helaas niet altijd even handig voor het dagdagelijkse leven. Ze kunnen het moeilijker maken te genieten van het leven in bijzijn van liefdevolle anderen, en met aandacht voor werk, hobby's, en zelf. Met vaak als gevolg dat er sprake kan zijn van allerhande klachten die baan, relatie, en gezondheid beïnvloeden. Om verder te komen kan het goed zijn om daar wellicht toch eens naar te kijken.  

"Ik wil geen label krijgen"

Vanuit bovenstaande trauma-geïnformeerde blik op leven en functioneren hanteer ik een actieve vorm van gesprekken. Dit betekent dat het niet het doel is om een geestelijke ziekte te diagnosticeren en te behandelen. In plaats daarvan observeer ik heel nauwgezet reacties tijdens ons gesprek op opmerkingen die je zelf maakt of die ik maak. Vaak pogen reacties iets te verhullen wat beter onthuld wordt. Het onthullen kan helpen verbanden tussen heden en verleden te zien en de kern weer te vullen. 

 

Aanbod

Soms is het gewoon fijn en nodig om onder het genot van een kopje koffie of thee wat ruimte te geven voor interne mens. Het contact tussen mensen kan een verhaal namelijk altijd een onverwachte wending geven; beïnvloed door oogcontact, persoonlijke factoren, emoties, en de omgeving. Voor een dergelijk goed gesprek mag ruimte en tijd gemaakt worden. 

 

Kortdurende psychodynamische psychotherapie* in combinatie met aandacht voor de lichamelijke invloed van (chronische) stress kan verder helpen om los te komen van oude patronen en wat vast zit los te krijgen. Al met al is het niet het doel om herinneringen en pijn te herleven, maar eerder om elk resulterend symptoom van die pijn te vervangen voor een gezonder alternatief. Na een eerste kennismaking en intake geef ik een advies voor het vervolg dat er op gericht is aan te sluiten bij je behoeftes en mogelijkheden. 


 Als je wilt leren om: 

  • Het verschil tussen gevoelens, lichamelijk ervaren angst, en verdedigingsmechanismes te (h)erkennen
  • Lichamelijke angst te (h)erkennen en reguleren om gevoelens toe te kunnen laten
  • Interne emotionele impulsen en hun externe triggers beter wilt (h)erkenen

 Neem dan contact met me op voor informatie en mogelijkheden 

 

*Intensieve kortdurende psychodynamische psychotherapie, oftewel Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP), is een therapievorm die je niet weg laat komen met je verdediging tegen voelen. Op een ferme maar zachte manier leer je de lichamelijke ervaring van emoties te herkennen, een naam te geven, en de impuls of richting te zien. Drs. Roger Holmes heeft de core-training voor deze methode bij het ISTDP-UK training instituut in Engeland afgerond. 


 

Wat meer info over mijn achtergrond

drs. R.V.F. Holmes, PSYCHOLOOG-NIP®, ISTDP therapeut

In 2006 ben ik afgestudeerd op de Universiteit van Tilburg met een doctoraal in Klinische Gezondheidszorg Psychologie. Na een korte periode gewerkt te hebben in een zorgsetting voor kinderen en jongeren ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven. Daar heb ik gewerkt in verschillende functies, steeds gericht op het samenbrengen van psychologie, technologie, en commercie. Met andere woorden: hoe kunnen we met behulp van techniek en kennis over gedragsverandering op een schaalbare, herhaalbare, en effectieve manier grote groepen mensen helpen om gezonder te leven of hun (geestelijke) gezondheid te verbeteren? Om echter ook rechtstreekser te kunnen helpen ben ik in 2016 gestart met werken als psycholoog NIP in eigen praktijk. Zo werkte ik  enkele jaren het grootste deel van mijn tijd als innoverend psycholoog in een groot internationaal bedrijf, en haalde ik daarnaast veel voldoening uit de resultaten die ik zag voortkomen uit gesprekken die ik voerde in eigen praktijk. Gaandeweg ben ik me dus meer gaan toeleggen op werken als psycholoog in de zorg en sinds 2021 heb het bedrijfsleven achter me gelaten en heb ik me volledig op werk in eigen praktijk toegelegd. 

Uiteraard start een levensweg niet bij het moment van afstuderen, veel persoonlijke en professionele ervaringen dragen bij aan wie ik ben en wat ik te bieden heb als mens en in mijn praktijk. Voel je vrij om ernaar te vragen, indien het gepast is en het gesprek ten goede komt heb ik geen bezwaar om meer te delen. 


Praktijk informatie

Laagdrempelig en goed toegankelijk: De praktijk is centraal gelegen op Flight Forum bij Welschap (Eindhoven Airport) en makkelijk te bereiken met de fiets vanaf Veldhoven en Noord Eindhoven, of met de auto of openbaar vervoer voor als je van verder komt. Parkeren voor de deur is gratis.  

Op dit moment is wachttijd tussen eerste contact en eerste afspraak 1-5 weken (laatste update juli 2023)

Flexibel: afspraken kunnen flexibel ingepland worden, bij voorkeur tijdens kantooruren, informeer naar mogelijkheden in de avond of tijdens het weekend.

Professioneel: als PSYCHOLOOG-NIP® ben ik aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen en ben gebonden aan de geldende gedragscode. Bij het ISTDP-UK opleidingsinstituut in Londen heb ik een door het IEDTA erkende gesuperviseerde opleiding tot therapeut intensieve korte psychodynamische psychotherapie afgerond. 

AGB code Praktijk voor goede gesprekken: 94063012. AGB code drs. Roger Holmes: 94102559

Internationaal: gesprekken kunnen in het Nederlands of Engels plaatsvinden en eventueel kunnen we waar nodig ook Duits, Frans, Spaans, Italiaans of een paar woorden Arabisch gebruiken. Soms is het nu eenmaal makkelijker om iets in de eigen taal goed uit te drukken. 

BetaalbaarTijdens kantoortijden reken ik 159,- per gesprek van anderhalf uur. Een kortere sessie (vaak voor bokstherapie) van 45-60 minuten kost 106,-. Verder bereken ik toeslagen voor sessies buiten kantoortijden (20,-) en voor sessies die niet op locatie Flight Forum plaatsvinden (bijvoorbeeld huisbezoek binnen 15km regio: 20,-). Alle bedragen zijn in euro en exclusief eventuele BTW. Neem contact met me op voor meer informatie, bedrijfstarieven, en mijn 'pay it forward' kortingen via pro-alio opties. Gesprekken vallen onder complementaire hulpverlening en worden momenteel niet vergoed uit het zorgververzekeringspakket.  

Online: Mocht het praktischer zijn kunnen gesprekken ook veilig online plaatsvinden via doxy (doxy.me/coffeeteapsy). 


Contact

Adres voor gesprekken: Flight Forum 3508, Eindhoven (enkel op afspraak)

Routebeschrijving Nederlands
Advies bij eerste bezoek: lees deze routebeschrijving vantevoren helemaal door. Het kan lastig zijn om de praktijk te vinden.
routebeschrijving.pdf (3.04MB)
Routebeschrijving Nederlands
Advies bij eerste bezoek: lees deze routebeschrijving vantevoren helemaal door. Het kan lastig zijn om de praktijk te vinden.
routebeschrijving.pdf (3.04MB) Telefoon: 0683309307 

(laat een bericht achter indien ik niet meteen opneem, dan bel ik z.s.m. terug)

Email: roger@goedgesprekmet.nl


 


algemene voorwaarden en privacy statement 
E-mailen
Bellen